Workshops

Ervaar de kunst van het edelsmeden en maak zelf een uniek eigen sieraard van zilver.
In een workshop maak je kennis met deze ambacht van begin tot eind. Met als resultaat een prachtig sieraard. Je maakt het sieraad onder begeleiding van een professional in mijn atelier, eventueel in combinatie met parels, edelstenen of andere materialen. Ik heb veel prachtige voorbeelden van sieraden waaruit gekozen kan worden of waardoor je je kunt laten inspireren.

Aanbod workshops edelsmeden

Workshop 1
€80,- per persoon; vanaf 3 personen kun je een workshop volgen van ca. 3,5 uur.

Workshop 2
€125,- per persoon; vanaf 3 personen kun je een workshop volgen van ca. 7 uur.

Workshop 3
€150,- per persoon; dit is een 2 persoons-individuele workshop met van ca. 7 uur.

Workshop op aanvraag 
Een dag samen met een professional een sieraard ontwerpen en maken. Of wil je bijvoorbeeld met goud werken? Het budget bepaald dan wat er mogelijk is. Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

Een workshop is inclusief het zilver, koffie, thee, gebak uit eigen keuken en exclusief parels en edelstenen. De dag workshop is inclusief een heerlijke lunch.

Workshop aanmelden
Reserveer jullie workshop door een email te sturen naar harriette@stu3o.nl.

Cursus

Basiscursus

Als startende cursist leer je in de lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Tijdens het maken van de opdracht leer je om te gaan met de gereedschappen en maak je kennis met de basistechnieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.
De basiscursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer je verder wilt gaan kunt je doorstromen naar de vervolgcursus.
De groep bestaat uit maximaal 6 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

Vervolgcursus

Tijdens de vervolgcursus ontwerpt en vervaardigt je een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of je komt zelf met een idee. Je wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat er in zilver of goud gewerkt wordt.

Kosten

Een cursus van 10 lessen à 2,5 uur kost € 330,-.
De cursus is inclusief gebruik van alle in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, onedele metalen , zoals koper, messing en alpaca, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.
De cursus is exclusief zilver, goud, fournituren en edelstenen.

Workshop Aanmelden

Reserveer jullie workshop door een email te sturen naar harriette@stu3o.nl.