Workshops

Ervaar de kunst van het edelsmeden in een workshop.
Je maakt een sieraad onder begeleiding van een professional in mijn atelier, eventueel in combinatie met parels, edelstenen of andere materialen.

Er zijn vele leuke eigentijdse voorbeelden van sieraden waaruit gekozen kan worden. Op mijn blog en facebook, instagram en pinterest zie je impressies van de workshops.

Aanbod 

Workshop 1, dit is een dagdeel, ochtend, middag of avond
Vanaf 3 personen kun je een workshop volgen van ca. 3,5 uur.
€85,- pp

Workshop 2, een hele dag
Vanaf 3 personen kun je een workshop volgen van ca. 7 uur.
€135,- pp

Workshop 3, voor 2 personen
Een workshop van ca. 3,5 uur is €100,- pp
Een workshop van ca. 7 uur is €200,- pp

Workshop 4, maatwerk
Neem contact met mij op om je/ jullie wensen kenbaar te maken. De mogelijkheden, het budget en andere zaken bepalen de vorm van de workshop.

Workshop 5, thema workshop Keum-Boo
* 20 mei 2023 *
Op zaterdag 20 mei organiseer ik een Workshop Keum-Boo in mijn atelier.

Keum-boo is een techniek die zijn oorsprong vindt in Korea. Keum-boo betekent vastgehecht goud. Een dik goudfolie wordt door middel van diffusie aangebracht op het sieraard van zilver. De verbinding van diffusie ontstaat door het object te verwarmen en door de hoge temperatuur komen willekeurige deeltjes in beweging. Door vervolgens druk uit te oefenen op de het zilver met goudfolie ontstaat de definitieve verbinding. Het resultaat van de combinatie zilver met PUUR goud is bijzonder fraai. De kleur van het goud is een intens warme kleur in al haar puurheid.

Goudsmid Henk Binnema is bij deze workshop gastdocent. Tijdens de workshop leer je het zilver voor te bereiden en hoe je het goudfolie moet aanbrengen. Je ontdekt hoe je werkt met PUUR goud en wat je allemaal met Keum-Boo kunt doen.

De workshop is van 9.30 tot 16.30 uur, het is inclusief goudfolie, zilver en de lunch. Een totaal verzorgde leuk leerzame dag voor € 195,- p.p.

Lijkt je dit leuk, of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.
Reserveer je workshop door een email te sturen naar Harriette@stu3o.nl.

Basiscursus

Als startende cursist leer je in de lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Tijdens het maken van de opdracht leer je om te gaan met de gereedschappen en maak je kennis met de basistechnieken van het edelsmeden, optekenen, zagen, vijlen, schuren, solderen en smeden.
De basiscursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. Wanneer je verder wilt gaan kunt je doorstromen naar de vervolgcursus.
De groep bestaat uit maximaal 6 personen, beginners en gevorderden zitten bij elkaar in de groep.

Vervolgcursus

Tijdens de vervolgcursus ontwerpt en vervaardigt je een sieraad, dit kan naar aanleiding van een opdracht zijn of je komt zelf met een idee. Je wordt geholpen met het leren ontwerpen. Ontwerpen is een proces dat ontwikkeld kan worden. Eerst wordt er een schets gemaakt op papier of een proefmodel gemaakt in onedel metaal voordat er in zilver of goud gewerkt wordt.

Kosten

Een cursus van 10 lessen à 2,5 uur kost € 330,-.
De cursus is inclusief gebruik van alle in het atelier aanwezige gereedschappen, begeleidende theorie, onedele metalen , zoals koper, messing en alpaca, zilversoldeer en zaagjes, koffie en thee.
De cursus is exclusief zilver, goud, fournituren en edelstenen.

Workshop Aanmelden

Reserveer jullie workshop door een email te sturen naar harriette@stu3o.nl.