Over de Goudsmid

Gefascineerd van het vak goudsmid heb ik de creatieve kennis mij eigen gemaakt aan de vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven.

Ik ben goudsmid geworden, zodat ik gepassioneerd ambachtelijk kan ondernemen. Mijn keuze is handproductie, het maken van unieke objecten. Met overgave werken aan maatwerk.

Voor mij is een gebeurtenis, object of persoon een inspiratiebron. Dit geeft mij goede ideeën en maakt mij enthousiast. De natuur, architectuur, textuur of de emotionele beleving spelen een invloedrijke rol. Terwijl ik goud of andere edelmetalen vorm, ontstaat het sieraad, soms met edelstenen of diamanten.

Ik vind het fascinerend dat metaal zo drastisch kan veranderen. Glad en industrieel of een intrigerende organische vorm, het kan en mag naast elkaar. Door vorming onthult het juweel haar ‘nieuwe’ identiteit.

Over de Studio

Stu3o is een atelier voor unieke sieraden gevestigd in Meppel. Goudsmid Harriëtte Pijper maakt juwelen met de hand en achter de werkbank, het is haar ware passie. Van het concept tot het product, van klein werk tot trouwringen, juwelen van zilver, goud of andere edelmetalen. Al dan niet gecombineerd met diamanten, edelstenen of welke andere materialen dan ook. Een Stu3o handgemaakt juweel is een origineel kunstwerk en zal dat altijd blijven.

Mijn missie is om uitzonderlijke, draagbare juwelen te creëren. Die ambachtelijke accessoires nemen een belangrijke persoonlijke plaats in, in het leven van mensen met een herkenbare look & feel. Dit mag opvallend zijn.

Jouw Juweel realiseren

Heb je vragen of wil je een persoonlijke afspraak maken in het atelier?
Neem dan contact op of stuur een email naar harriette@stu3o.nl.