• maart 28, 2023

  Thema workshop Keum-Boo

  Op zaterdag 20 mei organiseer ik een Workshop Keum-Boo in mijn atelier.

  Keum-boo is een techniek die zijn oorsprong vindt in Korea. Keum-boo betekent vastgehecht goud. Een dik goudfolie wordt door middel van diffusie aangebracht op het sieraard van zilver. De verbinding van diffusie ontstaat door het object te verwarmen en door de hoge temperatuur komen willekeurige deeltjes in beweging. Door vervolgens druk uit te oefenen op de het zilver met goudfolie ontstaat de definitieve verbinding. Het resultaat van de combinatie zilver met PUUR goud is bijzonder fraai. De kleur van het goud is een intens warme kleur in al haar puurheid.

  Goudsmid Henk Binnema is bij deze workshop gastdocent. Tijdens de workshop leer je het zilver voor te bereiden en hoe je het goudfolie moet aanbrengen. Je ontdekt hoe je werkt met PUUR goud en wat je allemaal met Keum-Boo kunt doen.

  De workshop is van 9.30 tot 16.30 uur, het is inclusief goudfolie, zilver en de lunch. Een totaal verzorgde leuk leerzame dag voor € 195,- p.p.

  Lijkt je dit leuk, of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.
  Reserveer je workshop door een email te sturen naar Harriette@stu3o.nl.

  Thema workshop Keum-Boo

 • december 17, 2020

  Gerda’s Workshop een studieproject

  ‘Melted Glacier 2020’

  “Voor mijn studie aan de Kunstacademie Artez wilde ik mij verbreden op het gebied van Design.
  Vanuit een opdracht over de Zwitserse Rhônegletsjer zocht ik een exclusieve souvenir in de vorm van een sieraad. De Rhônegletsjer wordt nu ingepakt met met doeken en met draad verbonden, dit om het smeltproces van de gletsjer te doen vertragen.
  Ik zocht naar een vakmanschap en hoe mooi zou dat zijn als ik dat bij een goudsmid kan leren? Bij Harriette van Stu3o.nl is het prettig leren omdat ze overal veel aandacht aan besteed, meedenkt en andere aspecten van het juwelendesign laat zien. Ik vond het een prettige samenwerking waarin vakmanschap en modern design elkaar hebben gevonden. “

  ‘Melted Glacier 2020’

 • april 8, 2020

  Een doosje vol met herinneringen

  ‘Bouquet of Wild Diamonds’

  Een doosje vol met herinneringen, een groeibriljantje gekregen voor mijn eindexamen van mijn ouders, een prachtige ring uit een vorig leven.
  Het doosje vol herinneringen en mooie momenten ligt in de kast. Ik heb het doosje uit de kast meegenomen naar Harriëtte en zie hier.

  Een prachtige ring waarin mijn vorige leven een prachtig nieuw leven krijgt!

  Ik ben er zo blij mee!

  Goudenring met diamanten
  De oude gouden juwelen stralen nu in haar diamantenring ‘Bouquet of Wild Diamonds’
  'We're beautiful like diamonds in the sky'
  Diamonds - Rhianna

 • juli 15, 2019

  WIJ ZIJN

  Wij gaan trouwen

  “Onze liefde is stevig en eindigt nooit.”

  Op het moment dat je het prachtige houten kistje met de handgemaakte ringen openmaakt heerst er een intense stilte. Wanneer je de ringen uit het doosje haalt wordt de grootste verwachting overtroffen. Tot in detail perfect gemaakt. Het idee dat er zoveel aandacht is geschonken in het vervaardigen, past helemaal bij de lading van de rede, waarvoor de trouwringen dienen. De gouden balans die dat teweegbrengt is niet in woorden uit te drukken.

  De gouden balans ontsprongen uit de passie voor het ambacht, is de basis van de eeuwige liefde, bezegeld door het omdoen van de handgemaakte ringen van de goudsmid.

  Onze liefde is stevig en eindigt nooit. Dankbaar dat wij elkaar tegen kwamen, wetend dat er ook moeilijkere momenten zullen zijn willen we eventuele deukjes altijd weer herstellen. Onze liefde kostbaar en glanzend als goud. Onze ringen zijn massief waardoor ze altijd weer glad gemaakt kunnen worden. Ze zijn van goud en glanzen maar bovenal hebben ze geen einde.

  Zo zorgvuldig als de ringen gemaakt zijn, zo zorgvuldig zullen wij omgaan met onze liefde.

 • januari 22, 2019

  Herinnering en Verwondering

  Tijdens onze relatie van een kleine 18 jaar hebben we veel mooie maar ook ingrijpende dingen meegemaakt.

  De meest heftige periode is nu zo’n vijf jaar geleden. Kort nadat bekend werd dat ik zwanger was van onze zoon, overleed mijn broer.

  Hij kon niet op het feestje zijn waar wij bekend zouden maken dat wij een kindje verwachtten. Daarom heb ik hem gebeld om hem te zeggen dat hij oom zou worden. Later heb ik begrepen dat hij juichend in de keuken stond na het nieuws.

  Helaas hebben we hem nooit meer gezien of gesproken. Op dat moment was ik elf weken zwanger.

  Dat ik zwanger was, was voor ons niet vanzelfsprekend en dus best spannend.

  Er volgde een periode van zeer uiteenlopende emoties. Het verdriet om mijn broer en de blijdschap door mijn zwangerschap.

  Deze uiteenlopende emoties hebben we geprobeerd terug te laten komen in deze #ringen.

  Het grillige, ruwe verdriet en daarnaast de verwondering, hoop en blijdschap. De #diamant staat voor de geboorte van ons zoontje, die vernoemd is naar zijn oom die hij helaas nooit zal leren kennen maar hoogstwaarschijnlijk super trots op hem zou zijn!

  We wilden samen een blijvende herinnering aan deze periode en hoe we ons daar samen door geholpen  hebben. We zijn erg trots op de manier waarop Harriëtte het contrast tussen emoties die zo naast elkaar liepen, zo treffend terug heeft laten komen in deze ringen.

   

  Maurice & Karin

 • december 21, 2018

  Past & Present

  Ik kwam met een bijzondere gouden sluiting, die ik had geërfd uit de nalatenschap van mijn ouders en voorouders, bij Harriëtte, met de vraag wat ik hiermee zou kunnen doen.

  Samen keken we naar de herkomst van het sieraad en hoe deze in de loop van de tijd was aangepast. Oorspronkelijk was dit een sluiting die aan een bloedkoralen halsketting zat bij de klederdracht, later had mijn moeder het vermaakt tot een speld.

  Dit laatste vond ik niet mooi om te dragen en Harriëtte kwam met het idee om er een armband van te maken met kralen die ik nog had.

  Ze gaf me deskundig advies over de technische handelingen die hiervoor nodig waren, en dacht uitgebreid met me mee over de mogelijke designs .

  Ze liet me diverse afbeeldingen zien en bracht me op nieuwe ideeën die goed aansloten bij mijn smaak.

  Dat het uiteindelijke resultaat zo mooi zou zijn, had ik niet durven dromen.

  Het is een sieraad geworden wat modern is en krachtig, met een dierbare link naar mijn familiegeschiedenis.

   

  Herschepping-antiek juweel-14 karaat-geelgoud
  Past & Present
 • december 4, 2018

  Een mij op het lijf geschreven ambacht

   

  Goudsmid, gefascineerd ben ik van het vak. Eigenlijk al heel mijn leven. Het vormen van edelmetaal, hoe doe je dat? Al die prachtige edelstenen en diamanten, ik hou ervan!

  Ik ben goudsmid geworden, zodat ik gepassioneerd ambachtelijk kan ondernemen. Toch werd ik het via een omweg. Ik kom uit een bloemenfamilie en logischerwijs volgde ik de vakschool en werd bloemist. Een geweldige ambacht ook. Maar als ik door de stad liep vond ik etalages van de goudsmid fascinerend. Magnetisch bijna…  Ik wilde het weten, hoe maak je het? Sterker nog, ik wilde het ook kunnen en ging naar de vakschool in Schoonhoven.

  Het maken van een handgemaakt juweel is een proces van vooruit denken. En het is zo fascinerend om het metaal te zien veranderen. En door vorming ontstaat het juweel en zo wordt het een tastbare herinnering.

  Al ben ik goudsmid en geen blogger, toch wil ik mijn passie voor dit fantastische vak graag met jullie delen, er over vertellen en laten zien. Over het ambacht en het verhaal achter het juweel.

  Stu3o by Harriëtte, goudsmid

  Stu3o by Harriëtte