december 4, 2018

Een mij op het lijf geschreven ambacht

 

Goudsmid, gefascineerd ben ik van het vak. Eigenlijk al heel mijn leven. Het vormen van edelmetaal, hoe doe je dat? Al die prachtige edelstenen en diamanten, ik hou ervan!

Ik ben goudsmid geworden, zodat ik gepassioneerd ambachtelijk kan ondernemen. Toch werd ik het via een omweg. Ik kom uit een bloemenfamilie en logischerwijs volgde ik de vakschool en werd bloemist. Een geweldige ambacht ook. Maar als ik door de stad liep vond ik etalages van de goudsmid fascinerend. Magnetisch bijna…  Ik wilde het weten, hoe maak je het? Sterker nog, ik wilde het ook kunnen en ging naar de vakschool in Schoonhoven.

Het maken van een handgemaakt juweel is een proces van vooruit denken. En het is zo fascinerend om het metaal te zien veranderen. En door vorming ontstaat het juweel en zo wordt het een tastbare herinnering.

Al ben ik goudsmid en geen blogger, toch wil ik mijn passie voor dit fantastische vak graag met jullie delen, er over vertellen en laten zien. Over het ambacht en het verhaal achter het juweel.

Stu3o by Harriëtte, goudsmid

Stu3o by Harriëtte

1 thought on “Een mij op het lijf geschreven ambacht”

  1. Rllen schreef:

    Zij het via een omweg en met hobbels op de weg. Het is je gelukt! Volg je hart, want dat klopt💍🧡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *